Felhasználási feltételek

Minden általunk értékesített alkatrész HASZNÁLT

Javaslatok és alapvető információk:

 • a csomag megsemmisülése esetén a reklamációt feltétlenül a helyszínen, közvetlenül a kézbesítővel kell megoldania. Ilyen esetben a vásárló kötelessége, hogy az áru átadásakor közvetlenül a szállítmányozó cégnél töltse ki a reklamációs űrlapot, és küldjön nekünk egy másolatot
 • Minden alkatrész használt. A reklamációt csak az alkatrész cseréjével vagy az alkatrész és a szállítási költség visszatérítésével rendezzük. A reklamált alkatrész beszerelésének és eltávolításának költségeit semmilyen esetben sem fedezzük.
 • Az áru 14 napon belüli visszaküldése vagy reklamáció esetén a vevőnek saját költségén kell az árut a csehországi elosztó raktárba visszajuttatnia. Reklamáció esetén és annak elfogadása esetén visszatérítjük a szállítási költséget
 • Reklamáció vagy 14 napon belüli áruvisszaküldés esetén az árut abban az állapotban kell visszaküldeni, ahogyan küldtük. Ez azt jelenti, hogy ha a termék le van zárva, egyiknek sem szabad megsérülnie
 • fenntartjuk a jogot, hogy a megrendelt referenciát helyettesítő alkatrészt küldjünk. Az általunk szállított pótalkatrész teljes mértékben helyettesíti az eredeti referenciát
 • Minden fotó csak illusztrációs célokat szolgál
 • minden átprogramozást igénylő vezérlő csak használatlanul küldhető vissza
 • minden befecskendező teljes mértékben mozgó járművekből származik és tesztelt, ha nem a befecskendező szivattyúval együtt vásárolták, az esetleges reklamációkat nem vesszük figyelembe
 • Ez az e-shop kizárólag professzionális javítóműhelyek számára készült, a gyártói hivatkozás vagy a rendelési számok alapján történő rendelés. Nem vállalunk felelősséget azért, ha az alkatrész nem kompatibilis azzal az autóval, amelyhez az alkatrészt vásárolták
 • Minden BSI egység és motorvezérlő egység karambolos autóból származik, szükséges a szoftver flashelése.

I. Alapvető rendelkezések

1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: Általános Szerződési Feltételek „) a 89/2012. sz. törvénycikk, a Polgári Törvénykönyv (a továbbiakban: Polgári Törvénykönyv „) 1751. és azt követő szakaszai alapján kerülnek kiadásra.

AUTOTECH24 CZ, s.r.o.

Cégazonosító: 09105638

Adóazonosító jel: CZ09105638

bejegyzett székhely: Zbraslavská 12/11, Malá Chuchle, 159 00 Praha 5

bejegyezve a prágai Városi Bíróság által vezetett kereskedelmi törvénykönyvbe, C részleg, 330987/MSPH betűjelzéssel

Elérhetőségek: eshop@autotech24.eu +420 704 494 494 494

(a továbbiakban: „ESHOP üzemeltető”)

2. A jelen Általános Szerződési Feltételek az Eladó és a természetes személy , aki a www.autotech24.hu internetes címen elérhető weboldalon található webes felületen keresztül (a továbbiakban: webáruház) keresztül, fogyasztóként, vagy üzletszerűen, üzletszerűen köt adásvételi szerződést (a továbbiakban: Vevő), az Eladó és a természetes személy kölcsönös jogait és kötelezettségeit szabályozzák.

3. Az Általános Szerződési Feltételek rendelkezései az adásvételi szerződés szerves részét képezik. Az adásvételi szerződés eltérő rendelkezései elsőbbséget élveznek a jelen általános szerződési feltételek rendelkezéseivel szemben.

4. A jelen feltételek és az adásvételi szerződés angol nyelven jön létre.

5. Minden olyan áru, amelyet újra kell programozni (motorvezérlő egységek, BSI) EEPROM FLASH a garanciapecsét megsértése után teljesen garancia nélkül marad, és még 14 napon belül sem lehet visszaküldeni. A webáruházban értékesített összes többi árura az áru átvételétől számított 6 hónapos szerződéses jótállási idővel garanciát vállalunk a működőképességre.

II. Információk az árukról és az árakról

1. Az árucikkekre vonatkozó információk, beleértve az egyes árucikkek árait és főbb jellemzőit, az egyes árucikkeknél a webáruház katalógusában találhatók. Az áruk árai véglegesek, levonható hozzáadottérték-adó nélkül. Az áruk árai mindaddig érvényesek maradnak, amíg a webáruházban megjelennek. Ez a rendelkezés nem zárja ki az egyénileg megtárgyalt feltételek szerinti adásvételi szerződés megkötését.

2. A webáruház katalógusában elhelyezett áruk minden bemutatása tájékoztató jellegű, és az eladó nem köteles adásvételi szerződést kötni ezen árukra vonatkozóan.

3. Az áruk csomagolási és szállítási költségeire vonatkozó információkat a webáruházban közzéteszik. A webáruházban feltüntetett, az áruk csomagolásával és szállításával kapcsolatos költségekre vonatkozó információk csak abban az esetben érvényesek, ha az árukat az EU és más felsorolt államok területén belül szállítják.

4. Az áru vételárára vonatkozó esetleges kedvezmények nem kombinálhatók, kivéve, ha az eladó és a vevő másként állapodik meg.

5. A webáruházban értékesített minden áru használt, funkcionalitási garanciával és az áru átvételétől számított 12 hónapos szerződéses jótállással.

III. Megrendelés és az adásvételi szerződés megkötése

1. Az adásvételi szerződés megkötésével kapcsolatban a távközlési eszközök használata során a vevőnél felmerülő költségeket (internetkapcsolat költségei, telefonköltségek) a vevő maga viseli. Ezek a költségek nem térnek el az általános díjtól.

2. A vevő az árut a következő módokon rendeli meg:

 • a vásárlói fiókján keresztül, ha korábban regisztrált az online áruházban,
 • a megrendelőlap kitöltésével regisztráció nélkül.

3. A megrendelés leadásakor a vevő kiválasztja az árut, a tételek számát, a fizetési módot és a kiszállítást.

4. A megrendelés elküldése előtt a vevő ellenőrizheti és módosíthatja a megrendelésben megadott adatokat. A vevő a MEGRENDELÉS ELKÜLDÉSE gombra kattintva küldi el a megrendelést az eladónak. A megrendelésben szereplő adatokat az eladó helyesnek ítéli. A megrendelés érvényességének feltétele, hogy a megrendelőlapon minden szükséges adatot kitöltsön, és a vevő megerősítse, hogy megismerte a jelen szerződési feltételeket.

5. A megrendelés beérkezését követően az Eladó a megrendelés beérkezéséről visszaigazolást küld a Vevőnek a Vevő által a megrendeléskor megadott e-mail címre. Ez a visszaigazolás automatikus, és nem minősül szerződésnek. A visszaigazolás tartalmaz egy linket az Eladó aktuális üzleti feltételeire. Az adásvételi szerződés a megrendelés eladó általi kézhezvételét követően jön létre. A megrendelés visszaigazolása a vevő e-mail címére érkezik.

6. Abban az esetben, ha a megrendelésben meghatározott bármelyik követelményt az Eladó nem tudja teljesíteni, módosított ajánlatot küld a Vevőnek a Vevő e-mail címére. A módosított ajánlat az adásvételi szerződés új tervezetének minősül, és az adásvételi szerződés ebben az esetben azzal jön létre, hogy a vevő megerősíti ezen ajánlat elfogadását az eladó jelen feltételekben megadott e-mail címére.

7. Az Eladóhoz beérkezett valamennyi megrendelés kötelező érvényű. A vevő a megrendelést mindaddig visszavonhatja, amíg a vevő nem kap értesítést a megrendelés átvételéről az Eladótól. A vevő a megrendelést a +420 721 187 187 telefonszámon vagy az eladó e-mail címén mondhatja le, amely a jelen feltételekben szerepel.

8. Ha az Eladó részéről nyilvánvaló technikai hiba van az áruk árában a webáruházban vagy a rendelés során, az Eladó nem köteles az árut a Vevőnek ezen a nyilvánvalóan hibás áron szállítani, még akkor sem, ha a Vevőnek a jelen feltételek szerinti megrendelés átvételét megküldték. Az Eladó haladéktalanul tájékoztatja a Vevőt a hibáról, és a Vevő e-mail címére módosított ajánlatot küld a Vevőnek. A módosított ajánlat az adásvételi szerződés új tervezetének minősül, és az adásvételi szerződés ebben az esetben a vevő által az eladó e-mail címére küldött átvételi visszaigazolással jön létre.

IV. Vásárlói számla

1. A vevő online regisztrációja alapján a vevő hozzáférhet az ügyfélszámlájához. Az ügyfélszámlájáról a vevő árut rendelhet. A vevő regisztráció nélkül is rendelhet árut.

2. Az ügyfélfiókban történő regisztráció és az árubeszerzés során a vevő köteles a valóságnak megfelelő és valós adatokat megadni. A Vevő köteles a felhasználói fiókban megadott adatokat bármilyen változás esetén frissíteni. A vevő által az ügyfélfiókban és az árubeszerzéskor megadott adatokat az eladó helyesnek tekinti.

3. A vásárlói fiókhoz való hozzáférés felhasználónévvel és jelszóval biztosított. A Vevő köteles titokban tartani az ügyfélfiókjához való hozzáféréshez szükséges információkat. Az Eladó nem vállal felelősséget a vásárlói fiókkal való esetleges visszaélésekért harmadik személyek által.

4. A Vevő nem jogosult arra, hogy harmadik személyeknek engedélyezze az ügyfélszámla használatát.

5. Az Eladó jogosult a felhasználói fiókot törölni, különösen, ha a vevő már nem használja a felhasználói fiókját, vagy ha a vevő megszegi az adásvételi szerződésből és a jelen általános szerződési feltételekből eredő kötelezettségeit.

6. A Vevő tudomásul veszi, hogy a felhasználói fiók nem feltétlenül áll mindig rendelkezésre, különös tekintettel az Eladó hardver- és szoftverberendezéseinek szükséges karbantartására, illetve harmadik fél hardver- és szoftverberendezéseinek szükséges karbantartására.

V. Fizetési feltételek és az áruk szállítása

1. A Vevő az Áruk árát és az Áruknak az adásvételi szerződés szerinti szállításával kapcsolatos költségeket az alábbi módokon fizetheti meg:

 • PayPal fizetési átjáró

2. A vevő a vételárral együtt köteles az eladónak megfizetni az áru csomagolásával és szállításával kapcsolatos költségeket a megállapodás szerinti összegben. Amennyiben az alábbiakban kifejezetten másként nem szerepel, a vételár tartalmazza az áruk kiszállításával kapcsolatos költségeket.

3. Készpénzes fizetés esetén a vételár az áru átvételekor fizetendő. Készpénzmentes fizetés esetén a vételár az adásvételi szerződés megkötésétől számított 7 napon belül esedékes.

4. Fizetési átjárón keresztül történő fizetés esetén a vevő köteles követni az adott elektronikus fizetési szolgáltató utasításait.

5. Készpénzmentes fizetés esetén a vevő vételárfizetési kötelezettsége az adott összegnek az eladó bankszámláján történő jóváírásának pillanatában teljesül.

6. Az Eladó nem kér a Vevőtől előleget vagy más hasonló fizetést. A vételárnak az áru elküldése előtti megfizetése nem minősül előlegnek.

7. Az adásvétel nyilvántartásáról szóló törvény értelmében az eladó köteles nyugtát kiállítani a vevőnek. Ezzel egyidejűleg köteles a kapott bevételt online, technikai hiba esetén legkésőbb 48 órán belül regisztrálni az adóügyi ügyintézőnél.

8. Az árut a vevőnek átadják:

 • a vevő által a megrendelésben megadott címre

9. A szállítási mód kiválasztása az áru megrendelésekor történik.

10. Az áru szállítási költségét az áru küldésének és átvételének módjától függően a vevő megrendelésében és a megrendelés visszaigazolásában az eladó feltünteti. Ha a szállítási mód a vevő külön kérése alapján kerül megtárgyalásra, a vevő viseli a szállítási móddal kapcsolatos kockázatot és esetleges többletköltségeket.

11. Ha az Eladó köteles az árut a Vevő által a megrendelésben megadott helyre szállítani, a Vevő köteles az árut a szállításkor átvenni. Amennyiben a Vevő részéről felmerülő okok miatt az árut ismételten vagy a megrendelésben meghatározottól eltérő módon kell szállítani, a Vevő köteles megfizetni az áru ismételt szállításával, illetve az egyéb szállítási módokkal kapcsolatos költségeket.

12. Az áru fuvarozótól történő átvételekor a Vevő köteles ellenőrizni az áru csomagolásának integritását, és esetleges hibák esetén haladéktalanul értesíteni a fuvarozót. A csomagolás olyan sérülése esetén, amely a küldemény illetéktelen behatolására utal, a vevőnek nem kell átvennie a szállítmányt a fuvarozótól.

13. Az Eladó köteles a Vevő részére adóigazolást – számlát – kiállítani. Az adóügyi dokumentumot a vevő e-mail címére küldi.

14. A vevő az áru tulajdonjogát az áru teljes vételárának kifizetésével, beleértve a szállítási költséget is, de legkorábban az áru átvételekor szerzi meg. Az áru véletlen megsemmisüléséért, sérüléséért vagy elvesztéséért való felelősség az áru átvételének pillanatában, vagy abban a pillanatban száll át a vevőre, amikor a vevő köteles lett volna az árut átvenni, de ezt az adásvételi szerződéssel ellentétesen nem tette meg.

VI. A szerződéstől való elállás

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árut Csehországból szállítják, és bármilyen követelés esetén vissza kell küldeni Csehországba.

1. Az a vevő, aki az adásvételi szerződést vállalkozásán kívül, fogyasztóként kötötte, jogosult elállni az adásvételi szerződéstől.

2. Az elállási határidő 14 nap

  • az áru átvételének időpontjától,
  • az utolsó áruszállítás átvételének napjától, ha a szerződés tárgya többféle áru vagy több rész szállítása
 • az első áruszállítás átvételének napjától, ha a szerződés tárgya rendszeresen ismétlődő áruszállítás.

3. A vevő nem állhat el az adásvételi szerződéstől:

 • a szolgáltatásnyújtásról, ha azt az elállási határidő lejárta előtt az ő előzetes kifejezett hozzájárulásával teljesítették, és az eladó a szerződés megkötése előtt tájékoztatta a vevőt arról, hogy ilyen esetben nem jogosult elállni a szerződéstől,
 • azoknak az áruknak vagy szolgáltatásoknak a szállítására, amelyek ára az eladó akaratától függetlenül függ a pénzügyi piac ingadozásaitól, és amelyek az elállási határidő alatt bekövetkezhetnek,
 • a csak harminc nap elteltével szállítható alkoholtartalmú italok szállítására, amelyek ára a pénzügyi piacnak az eladó akaratától független ingadozásától függ,
 • a vevő kívánságai szerint vagy személye számára módosított áruk szállítására ,
 • romlandó áruk, valamint olyan áruk szállítása esetén, amelyeket a szállítást követően visszafordíthatatlanul összekevertek más árukkal,
 • azoknak a lezárt csomagolásban lévő áruknak a szállítására, amelyeket a vevő kivett a csomagból, és higiéniai okokból nem lehet visszaszolgáltatni,
 • a hang- vagy videofelvételek vagy számítógépes program szállítása esetén, ha azok eredeti csomagolásukból kikerültek,
 • újságok, folyóiratok vagy magazinok szállítása esetén,
 • a digitális tartalom szállítására, kivéve, ha azt kézzelfogható adathordozón szállították, és azt a Vevő előzetes kifejezett hozzájárulásával az elállási határidő lejárta előtt szállították, és az Eladó tájékoztatta a Vevőt, hogy ebben az esetben nincs elállási joga,
 • a Polgári Törvénykönyv 1837. §-ában említett egyéb esetekben.

4. Az elállási határidő betartásához a vevőnek az elállási határidőn belül elállási nyilatkozatot kell küldenie.

5. Az adásvételi szerződéstől való elálláshoz a vevőnek ezt a panaszolási jegyzőkönyv kell használnia. „Reklamáció indokaként” kell feltüntetni – Elállás a szerződéstől az áru átvételétől számított 14 napon belül. Az Eladó haladéktalanul visszaigazolja a Vevőnek a nyomtatvány átvételét.

6. A szerződéstől elállt vevő köteles az árut a szerződéstől való elállástól számított 14 napon belül az eladónak visszaküldeni. A Vevő viseli az áru Eladónak történő visszaküldésének költségeit, még akkor is, ha az áru nem küldhető vissza a szokásos postai úton.

7. Ha a Vevő eláll a szerződéstől, az Eladó haladéktalanul, de legkésőbb a szerződéstől való elállástól számított 14 napon belül köteles a Vevőnek a tőle kapott pénzeszközöket, beleértve a szállítási költségeket is, ugyanilyen módon visszaadni. Az Eladó csak akkor adja vissza a Vevőnek a kapott pénzeszközöket más módon, ha a Vevő ezzel egyetért, és nem merülnek fel további költségek.

8. Ha a Vevő az Eladó által felajánlott legolcsóbb szállítási módtól eltérő szállítási módot választott, az Eladó köteles a Vevőnek a felajánlott legolcsóbb szállítási módnak megfelelő szállítási költséget visszatéríteni.

9. Ha a vevő eláll a szerződéstől, az eladó nem köteles a kapott pénzösszeget a vevőnek visszafizetni, mielőtt a vevő átadja az árut, vagy bizonyítja, hogy az árut az eladónak elküldte.

10. Az árut a vevőnek sértetlenül, használatlanul és szennyezetlenül, lehetőleg eredeti csomagolásban kell visszaküldenie az eladónak. Az Eladó jogosult az áruban keletkezett kár megtérítése iránti igényt egyoldalúan beszámítani a vevőnek a vételár visszatérítésére vonatkozó követelésébe.

11. Az Eladó jogosult elállni az adásvételi szerződéstől a készlet kiárusítása, az áru elérhetetlensége miatt, vagy ha az áru gyártója, importőre vagy beszállítója leállította az áru gyártását vagy importját. Az Eladó erről haladéktalanul tájékoztatja a Vevőt a megrendelésben megadott e-mail címen keresztül, és az elállásról szóló értesítéstől számított 14 napon belül a Vevő által kapott valamennyi pénzösszeget, beleértve a szállítási költséget is, a Vevő által meghatározott módon vagy módon visszautalja.

12. Minden reklamációnál meg kell adni annak az autónak az alvázszámát, amelyben az alkatrész nem működik.

VII. Hibás teljesítésből eredő jogok (reklamáció)

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az árut Csehországból szállítják, és bármilyen reklamáció esetén vissza kell küldeni Csehországba.

1. A vásárló tudomásul veszi, hogy az e webáruház által értékesített valamennyi áru használt áru, és viselheti a használat nyomait, majd a vásárlót tájékoztatjuk arról, hogy az áru hibás lehet. A szállított alkatrész meghibásodása esetén reklamálni kell az árut, visszaküldeni a feladó címére, és az eladó vagy más árut küld, és a bizonyítható visszaküldési költségeket legfeljebb a vásárláskor a vevőre terhelt összegben fizeti meg, vagy a megrendelésből származó összes pénzt visszaküldi. beleértve a postaköltséget is, plusz a visszaküldés bizonyítható költségeit legfeljebb a vásárláskor a vevőre terhelt összegben fizeti meg.

2. Ha a hiba az áru vevő általi átvételétől számított hat hónapon belül válik nyilvánvalóvá, az árut úgy kell tekinteni, hogy az átvétel időpontjában hibás volt. A vevő jogosult a fogyasztási cikken az átvételtől számított huszonnégy hónapon belül fellépő hibából eredő jogát gyakorolni. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az alacsonyabb áron értékesített árukra, ha a hiba miatt az alacsonyabb árban állapodtak meg, az áru szokásos használatból eredő elhasználódására, a használt árukra, ha az áru jellegéből adódóan a használat mértékének vagy az elhasználódásnak megfelelő hibával rendelkeznek.

3. Hiba esetén a Vevő reklamációt nyújthat be az Eladóhoz, és kérheti:

 • cserét más árura,
 • az áru kijavítását,
 • ésszerű árengedményt a vételárból,
 • a szerződéstől való elállást.

4. A vevőnek joga van elállni a szerződéstől,

 • ha az áru lényeges hibával rendelkezik,
 • ha a hiba vagy hibák ismételt előfordulása miatt a javítást követően nem tudja megfelelően használni a terméket,
 • az áru többszörös hibája esetén.

5. Az eladó köteles a reklamációt a székhelyén személyes átadással vagy a fuvarozó által történő megküldéssel átvenni: AUTOTECH24 CZ, s.r.o., Strupcice 160, 431 14, CZECH REPUBLIC . A Vevő köteles az áru fuvarozó általi elküldése előtt kitölteni ezt a Replamációs jegyzőkönyv . Az Eladó köteles a Vevőnek írásos visszaigazolást adni arról, hogy a Vevő mikor élt a jogával, mi a reklamáció tartalma és milyen módon kéri a reklamációt a Vevő, valamint visszaigazolást a reklamáció kezelésének időpontjáról és módjáról, a reklamáció elutasításáról.

6. Az Eladó vagy az Eladó által megbízott alkalmazott haladéktalanul, összetett esetben három munkanapon belül dönt a reklamációról. Ebbe az időtartamba nem számít bele a termék vagy szolgáltatás típusától függő, a hiba szakértői értékeléséhez szükséges ésszerű idő. A reklamációkat, beleértve a hiba elhárítását is, haladéktalanul, legkésőbb a reklamáció időpontjától számított 30 napon belül kell kezelni, kivéve, ha az eladó és a vevő hosszabb határidőben állapodik meg. Ezen határidő hiábavaló lejárta a szerződés lényeges megszegésének minősül, és a vevőnek joga van elállni a szerződéstől. Az igényérvényesítés időpontjának az a pillanat tekintendő, amikor a vevő megnyilvánulása (a hibás teljesítésből eredő jog gyakorlása) az eladó felé megtörténik.

7. Az Eladó írásban tájékoztatja a Vevőt az igényérvényesítés eredményéről.

8. A hibás teljesítéshez való jog nem illeti meg a Vevőt, ha a Vevő a dolog átvétele előtt tudta, hogy a dolog hibás, vagy ha a Vevő maga okozta a hibát.

9. Megalapozott reklamáció esetén a Vevő jogosult a reklamációval kapcsolatban felmerült, ésszerűen felmerült költségek megtérítésére. A Vevő ezt a jogát a jótállási idő lejártát követő egy hónapon belül gyakorolhatja az Eladónál.

10. A vevő választhat a reklamáció módját illetően.

11. Mivel használt eladásról van szó, az eladó nem vállal felelősséget a reklamációval kapcsolatos többletköltségekért (a hibás alkatrész összeszerelése vagy szétszerelése, az autó esetleges parkolása a reklamáció ideje alatt).

12. A szerződő felek jogaira és kötelezettségeire a hibás teljesítésből eredő jogok tekintetében a Polgári Törvénykönyv 1914-1925. §-ai, 2099-2117. §-ai és 2161-2174. §-ai, valamint a fogyasztóvédelemről szóló 634/1992. sz. törvény szabályozza.

13. A felek egyéb jogait és kötelezettségeit az eladó hibákért való felelősségével kapcsolatban az eladó panaszeljárása szabályozza.

VIII. Szerviz

1. A Felek minden írásbeli levelezést elektronikus levélben is kézbesíthetnek egymásnak.

2. A Vevő a levelezést az Eladónak a jelen Általános Szerződési Feltételekben megadott e-mail címre kézbesíti. Az Eladó a Vevőnek szóló levelezést a Vevő ügyfélszámláján vagy megrendelésében megadott e-mail címre kézbesíti.

XI. A jogviták peren kívüli rendezése

1. A Cseh Kereskedelmi Felügyelet, székhelye: Štěpánská 567/15, 120 00 Prague 2, azonosító: 000 20 869, internetes címe: https://adr.coi.cz/ cs. Az eladó és a vevő között az adásvételi szerződés alapján felmerülő viták rendezésére a http://ec.europa.eu/consumers/odr internetes vitarendezési platform használható.

2. Az Európai Fogyasztói Központ Csehország, székhelye: Štěpánská 567/15, 120 00 Prague 2, internetcím: http://www.evropskyspotrebitel.cz az Európai Parlament és a Tanács 524/2013/EU rendelete (2013. május 21.) az online fogyasztói vitarendezésről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról (online fogyasztói vitarendezési rendelet) szerinti kapcsolattartó pont.

3. Az eladó kereskedelmi engedély alapján jogosult árut értékesíteni. A kereskedelmi ellenőrzést saját hatáskörében az illetékes kereskedelmi engedélyező hivatal végzi. A Cseh Kereskedelmi Ellenőrzési Hivatal többek között a fogyasztóvédelemről szóló 634/1992. sz. törvénynek való megfelelés felügyeletét végzi.

X. Záró rendelkezések

1. Az Eladó és a Vevő közötti minden megállapodásra a Cseh Köztársaság jogszabályai vonatkoznak. Ha az adásvételi szerződéssel létrejött kapcsolat nemzetközi elemet tartalmaz, akkor a felek megállapodnak abban, hogy a kapcsolatra a Cseh Köztársaság joga az irányadó. Ez nem érinti az általánosan kötelező érvényű jogszabályokból eredő fogyasztói jogokat.

2. Az Eladót a Vevővel szemben nem kötik a Polgári Törvénykönyv 1826. § e) pontja szerinti magatartási kódexek.

3. Az Eladó weboldalának minden joga, különösen a tartalom szerzői joga, beleértve az oldal elrendezését, a fényképeket, filmeket, grafikákat, védjegyeket, logókat és egyéb tartalmakat és elemeket, az Eladót illeti. Tilos a honlapot vagy annak egy részét az Eladó hozzájárulása nélkül másolni, módosítani vagy más módon felhasználni.

4. Az Eladó nem vállal felelősséget az internetes áruházban harmadik személyek beavatkozásából, vagy rendeltetésellenes használatából eredő hibákért. Az internetes áruház használata során a vevő nem alkalmazhat olyan eljárásokat, amelyek hátrányosan befolyásolhatják annak működését, és nem folytathat olyan tevékenységet, amely lehetővé teszi számára vagy harmadik személyeknek, hogy az internetes áruház szoftverét vagy egyéb összetevőit manipulálják vagy visszaéljenek azokkal, és az internetes áruházat, illetve annak részeit vagy szoftveres berendezéseit olyan módon használják, amely ellentétes annak céljával vagy rendeltetésével.

5. A Vevő ezúton vállalja a Ptk. 1765. § (2) bekezdése szerinti körülmények megváltozásának kockázatát.

6. Az adásvételi szerződést, beleértve a feltételeket is, az eladó elektronikus formában archiválja, és nem hozzáférhető.

7. Az Általános Szerződési Feltételek szövegét az Eladó módosíthatja vagy kiegészítheti. Ez a rendelkezés nem érinti az Általános Szerződési Feltételek előző változatának érvényességi ideje alatt keletkezett jogokat és kötelezettségeket.

8. Az Általános Szerződési Feltételek mellékletét képezi a szerződéstől való elállásra vonatkozó panaszolási jegyzőkönyv. A jelen Általános Szerződési Feltételek 2020. április 28-án lépnek hatályba.